Hazine ve Maliye Bakanlığı, 300 yeni vergi müfettiş yardımcısı alımı gerçekleştirecek. Bu alımlarda, 270 kişi iktisadi ve idari bilimler ile hukuk fakültelerinden, geri kalan 30 kişi ise mühendislik fakültelerinin belirli bölümlerinden mezun adaylar arasından seçilecek. Başvurular 12 Şubat ile 23 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılabilir.

AFAD açıkladı: Ege Denizi'nde panik yaratan deprem! AFAD açıkladı: Ege Denizi'nde panik yaratan deprem!

Başvuruların resmi internet sitesi üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilmesi gerekiyor. Adaylar, son bir ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf, kendi el yazısıyla hazırlanan özgeçmiş ve doldurulan başvuru formunu sisteme yükleyerek başvurularını tamamlayacaklar.

Giriş sınavı, iktisadi idari bilimler ve hukuk fakültelerinden mezun olanlar için klasik usulde 23-24 Mart 2024 tarihlerinde Ankara'da sabah ve öğleden sonra olmak üzere toplam 4 oturum halinde düzenlenecek. Mühendislik fakültelerinden mezun olanlar ise 23 Mart 2024 tarihinde test şeklinde Ankara'da tek oturum halinde sınava tabi tutulacak. Bu süreçle ilgili adaylar, Bakanlığın resmi duyuru ve kılavuzlarına başvurarak daha fazla bilgi edinebilirler.