Hazine ve Maliye Bakanlığı, lokanta ve kafelerde uygulanan Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarında artışı öngören bir tebliğ taslağı üzerinde çalışıyor. Bu taslağa göre, yiyecek ve içecek sunulan mekanlarda KDV oranlarında değişiklik yapılacak. Mevcut durumda %8 olan KDV oranı %10'a, %18 olan oran ise %20'ye yükseltilecek. Bu artış, kahvehane, kafeterya, pastane gibi işletmeleri de kapsayacak ve alkollü içecekler için geçerli olan %18'lik KDV oranı da %20'ye çıkarılacak.

Tiryakilerini üzecek haber! Bu sigaralar artık satılamayacak Tiryakilerini üzecek haber! Bu sigaralar artık satılamayacak

Gazino, bar, dans salonu, pavyon, taverna gibi eğlence mekanlarında sunulan hizmetlere uygulanan KDV oranı da artırılacak. Şu anda %18 olan bu oran, taslağın yürürlüğe girmesiyle %20'ye çıkarılacak.

Yapılan değişiklikler, önceden belirlenmiş olan KDV oranlarının üzerinde bir düzenleme olarak görülüyor.

Tebliğ taslağı, çeşitli paydaşlardan görüş alındıktan sonra Resmi Gazete'de yayımlanacak ve yürürlüğe girecek. Bu değişikliklerin, işletmelerin mali durumlarına ve tüketici davranışlarına nasıl yansıyacağı ise yakından takip edilecek konular arasında yer alıyor.