CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay'da yaşanan ve gün boyu devam eden elektrik kesintilerini Meclis gündemine taşıdı. Güzelmansur, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'na hitaben, "Hatay'da depremzede insanları soğuğa mahkum eden, haberleşmeyi sekteye uğratan, öğrencilerin eğitimlerini olumsuz etkileyen, cihaza bağlı hastaların hayatını tehlikeye atan elektrik kesintilerinin ne zaman çözüme kavuşacağını" sordu.

TÜSİAD, Müfredat Değişikliğine İlişkin Endişelerini Dile Getirdi: "Değişiklikler Aceleyle Yapılmamalı" TÜSİAD, Müfredat Değişikliğine İlişkin Endişelerini Dile Getirdi: "Değişiklikler Aceleyle Yapılmamalı"

Hatay'da 6 Şubat depremlerinin ardından geçen 10 aydan fazla bir sürede elektrik tedarikinde yaşanan sorunların hala devam ettiğini vurgulayan Güzelmansur, bugün itibariyle 745 sokağın elektriksiz olduğunu ve bu durumun yüzbinlerce insanı olumsuz etkilediğini ifade etti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'a yönelten sorularında, Hatay'da kesintisiz ve güvenli elektrik tedarikinin ne zaman sağlanacağını merak etti.

Güzelmansur'un sorduğu sorular arasında, 6 Şubat 2023'ten bu yana Hatay genelinde planlı ve plansız elektrik kesintilerinin toplam süreleri, aylar ve ilçeler bazındaki detaylar, plansız kesintilerin toplam kesintiler içindeki oranı ve nedenleri gibi konular da yer aldı. Son 10 ay içinde Hatay'da yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle ALO 186 elektrik arıza hattına iletilen bildirimi sayısı ve bu bildirimlerden kaçının çözüme kavuştuğu da Güzelmansur'un soruları arasındaydı.