Türk rock'ın yıldızı olan olan 82 yaşındaki şarkıcı Erkin Koray, Kanada'da akciğer rahatsızlığından dolayı hastaneye kaldırılmıştı. 

Erkin Koray'dan üzücü haber geldi. Erkin Koray, 82 yaşında hayatını kaybetti. Öyle bir geçer zaman ki, Çöpçüler, Sevince, Fesuphanallah, Seni Her Gördüğümde ve Cemalım gibi birçok şarkı ile Erkin Koray ismini duyurmuştu.

Erkin Koray, Şaşkın (Ala Ain Moulayiteen) (Dabke), Estarabim, Çöpçüler, Fesuphanallah gibi Arabesk-rock parçaların yanında, Mesafeler, Yağmur gibi psychedelic rock'a uzanan ve Krallar, Akrebin Gözleri, Öfke gibi metal müzik çalışması yapmıştı.

 Cemalim, Köprüden Geçti Gelin gibi Türk Halk Müziklerini de yeniden derlemişti.

Erkin Koray Kimdir?

erkinkoray

"Mustafa Erkin Koray Türk rock sanatçısıydı. Anadolu rock, psychedelic rock ve hard rock türünde çok sayıda özgün eseri bulunmaktaydı. Sanatçı, Anadolu'nun kültürel mirasını da korumaya katkıda bulunmuş, birçok türküyü yeniden düzenlemiş ve dinleyiciyle buluşturmuştu.

Özgün çalışmaları, Doğu ve Batı müziklerinde yaptığı çalışmalarla birçok müzisyeni etkilemişti. CemalimKöprüden Geçti Gelin gibi çalışmaları ile Türk halk müziği, Nihansın DidedenKıskanırım gibi parçalar ile Türk sanat müziği eserlerini yorumlayarak Anadolu rock tarzında eserler vermişti.

Emekli maaşlarına temmuz zammı: İşte beklenen rakamlar Emekli maaşlarına temmuz zammı: İşte beklenen rakamlar

Şaşkın (Ala Ain Moulayiteen) (Dabke)EstarabimÇöpçülerFesuphanallah gibi Arabesk-rock parçaların yanında, MesafelerYağmur gibi psychedelic rock'a uzanan ve KrallarAkrebin GözleriÖfke gibi metal müzik olarak nitelendirilebilen birçok çalışmaya imza atmıştı. 1960'ların sonuna doğru, bağlamanın sesini müzik yapılan mekânlarda daha çok duyurmak ve rock müziğinde de kullanabilmek için elektro bağlamayı Orhan Gencebay ile geliştirmişti."