Finans analisti İslam Memiş, altın alımı yapacaklara dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulundu ve hangi altın türlerinin tercih edilmesi gerektiğini açıkladı.

Memiş, küresel ekonomik belirsizliklerin fiyatlandığı bir döneme girildiğini belirterek, altın fiyatlarında yaşanan yükselişlerin beklenmedik olmadığını ifade etti. Ons altın için 2350 doları, gram altın için ise 3000 lirayı hedeflediklerini dile getirdi. Ancak bu agresif yükselişin kendilerini şaşırttığını da ekledi.

Altın alanların genellikle uzun vadeli yatırımcılar olduğunu vurgulayan Memiş, yatırımcıların her düşüşü bir alım fırsatı olarak görmeleri gerektiğini belirtti. Elinde altın bulunanların ise bozdurmak için acele etmemelerini tavsiye etti. Çünkü altın her ay yeni bir rekora imza atarak yükselmeye devam ediyor ve 2024 yılında da altın çağını yaşayacak.

Eren Bülbül'ün Annesi Ayşe Bülbül'ün Yüreğindeki Ateş Dinmiyor: Bir Buruk Anneler Günü Eren Bülbül'ün Annesi Ayşe Bülbül'ün Yüreğindeki Ateş Dinmiyor: Bir Buruk Anneler Günü

Altın fiyatlarının 2100 doların altına sarkması durumunda ons altın ve gram altın için alım fırsatı oluşabileceğini belirten Memiş, ziynet altını yerine gram altın veya has altını tercih etmelerini önerdi. Çünkü ziynet altınlarında işçilik maliyeti bulunduğunu ve bu nedenle getirinin daha düşük olabileceğini ifade etti.