Halka arz sayısı giderek artıyor

Bu yılın başından itibaren halka arz eden şirketlerin sayısında ciddi bir artış yaşandı. Toplamda şimdiye kadar 32 şirketin borsada işlem görmeye başladığı belirtiliyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) da yeni halka arz başvurularına yeşil ışık yakmaya devam ediyor.

Uzmanlar uyarıyor: Yüksek kazanç, yüksek risk

Şeref Oğuz, son dönemde vatandaşların halka arza duyduğu ilgiyi olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyor. Ancak ekonomi uzmanı, yüksek kazanç vaatlerinin altında yüksek risklerin de olduğunu hatırlatıyor. Oğuz, finansal okuryazarlığın düşük olduğu bir ortamda küçük yatırımcının korunması gerektiğini vurguluyor.

"Keriz silkeleme" taktikleri konusunda dikkat

Yazdığı köşe yazısında Oğuz, SPK'nın halka arz için başvuran şirketleri yeterince sıkı bir şekilde analiz etmediğini belirtiyor. "Borsaya 'gel gel' diye davet edilen, sonrasında 'keriz silkeleme' yöntemiyle mağdur edilen milyonlar var" diyerek, yatırımcılara karşı uyarıcı bir dil kullanıyor.

Halkbank’tan ABD’deki ikinci davaya ilişkin açıklama Halkbank’tan ABD’deki ikinci davaya ilişkin açıklama

Hükümetin rolü

Şeref Oğuz, hükümetin borsayı seçim kampanyaları için bir araç olarak kullanmaması gerektiğini de belirtiyor. Orta Vadeli Program (OVP) için borsanın bir gösterge olarak sunulmaması gerektiğinin de altını çiziyor.