Buse Naz Çakıroğlu Üst Üste Üçüncü Kez Avrupa Şampiyonu Oldu Buse Naz Çakıroğlu Üst Üste Üçüncü Kez Avrupa Şampiyonu Oldu

Ankara'nın Altındağ ilçesinde yaşayan, hafif düzeyde zeka geriliği olan 18 yaşındaki lise öğrencisi Z.N.İ., geçen yıl 6 Ekim'de okulundaki rehber öğretmenine, babası Ergün İ. (48) ve ağabeyi S.A.İ.'nin (23) kendisine 10 yaşından beri cinsel istismarda bulunduğunu ifade etti. Z.N.İ., babasının kendisini başka kişilerle para karşılığı cinsel ilişkiye zorladığını da belirtti. Gözaltına alınan Ergün İ. ve S.A.İ. tutuklandı. Geçen yıl 12 Ekim'de hazırlanan raporda, mağdurun hafif düzeyde zeka geriliği olduğu ve son 2 yılda fiilin hukuki anlam ve önemi algılama yeteneğinin geliştiği belirtildi.

Mağdurun ifadesi, adli raporlar ve tüm soruşturma sonucunda Ergün İ. hakkında 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 22,5 yıla kadar, S.A.İ. hakkında ise 'Evlenme yasağı bulunan kişiyle cinsel ilişkiye teşebbüs' suçundan 5 yıla kadar hapis talebiyle iddianame hazırlandı. İddianame, 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Ancak mahkemede, Z.N.İ. ağabeyi S.A.İ.'ye iftira attığını ve suçlamasını geri çektiğini belirtti. Mahkeme, S.A.İ.'nin tahliyesine karar verirken, Ergün İ.'nin tutukluluğunun devamına hükmederek duruşmayı 5 Haziran'a erteledi.