Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu işe alınacak personel ile ilgili açıklamada bulundu. 45 adet personel almaya hazırlanan kurum, bu personelleri üniversite mezunu tercih edecek. Alınacak olan uzman yardımcılarının yazılı ve sözlü olarak iki sınavdan geçirileceği açıklandı.

İşe alınacak olan personelin seçileceği bölümler ve personel sayıları ise şu şekilde açıklandı;

1. Üniversitelerin Sosyal Bilimler Fakültesine bağlı siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler bölümleri, İktisat ve İşletme fakültelerinin işletme, iktisat, maliye, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi bölümleri mezunu olan 5 kişi
2. Hukuk Fakültesi mezunu avukatlık ruhsatı bulunan 20 kişi
3. Mühendislik fakültesine bağlı elektrik – elektronik, elektronik ve haberleşme, telekomünikasyon ve bilgisayar bölümleri mezunu 20 kişi

Sınava Katılmak İçin Gerekenler

Yukarıdaki şartlara uygun olup sınava girmek isteyen adayların kuruma ait resmi internet sitesinde bulunan formu doldurarak internet üzerinden göndermeleri gerekiyor. Formun doldurulmasını ardından bu formun çıktısı alınarak imzalı ve fotoğraflı olarak hazırlanacak. Ayrıca üniversite mezuniyet diploması aslı ya da onaylı örneği, KPSS sınav sonuç belgesi, YDS dil puanını gösteren sonuç belgesi de başvuru sırasında istenen belgeler arasında yer alıyor. Sözü geçen belgelerin asıllarının gösterilmesi şartı ile fotokopileri de verilebilecek.

Hazırlanan başvuru belgelerinin ardından sınava katılmak için ise en az 4 yıllık üniversite mezunu olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak, KPSS’de en az 70 puan almış olmak, KPSS sınav sonucuna göre sosyal bilimlerde ilk 100, hukukta ilk 400, mühendislikte ise ilk 400 aday arasına girmeyi başarmış olmak, son iki yılda girilmiş olan yabancı dil sınavından en az 70 puan almış olmak gerekiyor.