Altın fiyatları ivmesini yukarı yöne çevirdi. Ons altın güne 2233 dolardan başlangıç yaparken, altın gram fiyatı2323 lira seviyesinden açılışı yaptı. Altın piyasasındaki artışlar sonrası Altın ve Para Piyasaları Uzman İslam Memiş, kritik altın değerlendirmesini yaptı.

İSLAM MEMİŞ'TEN ÇARPICI ALTIN BEKLENTİSİ

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın için dikkat çeken analizlerde bulundu. Memiş, alım fırsatlarını rakam vererek duyurdu.

‘ONS ALTININ DÜŞMESİ GEREKİRDİ’

İslam Memiş'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle: "Ons altın dün 2216 dolar seviyesine kadar hızlı bir yükseliş görüldü. Beklentimiz ise 2125 dolar. Peki neden bu kadar agresif yükseldi?

Normalde dolar kuru yüksekliği nedeniyle ons altının düşmesi gerekirdi. Ancak yükselişin nedenleri şunlar; merkez bankalarının talebi alımı var ikincisi ise jeopolitik gerilimler tarafta yavaş yavaş fiyatlamalar var.

‘ONS ALTINDA 2125 DOLAR ÖNGÖRÜSÜ’

Benim nazarımda bu fiyatlamalar sağlıklı değil. Ons altın tarafında satışlar bekliyorum. 2125 dolar öngörüm hala sürüyor.

2090 dolar seviyesi ihlal edildi. 2125 dolar seviyesi ihlal edildi. Vize almadan 2200 dolar seviyesi yukarı kırıldı. Ancak vize almadan yukarı çıkamazsın.

O yüzden ben bu yükselişleri sağlıksız buluyorum. Fake yükselişler. Bu fiyatlar geri çekilecektir.

7 GÜNLÜK SÜREDE 56 DOLAR 

Ons altın 2216 dolara çıktı. Bu yükselişler 2160 dolar seviyesinden başladı. Tam 7 günlük süre içerisinde ons altın tam 56 dolar yükseldi.

GRAM ALTIN GERİLEDİ’

Ons altın 56 dolarlık yükselişin karşısında gram altının en az 100 TL'lik değer kazanması lazımdı. Yani 2500 lira civarında bir gram altın olması gerekirdi.

Altında işçilik tarafında gerileme oldu ve arz tarafındaki problemler giderildi. Dolayısıyla gram altında normalleşme başladı. Agresif yükseliş beklenirken gram altın geriledi.

‘ALIM FIRSATI SUNUYOR’

Gram altın tarafında düşüşler kalıcı değil. 2395-2400 lira seviyesinin altındaki rakamlar alım fırsatıdır. Kademeli bir şekilde alım fırsatı sunuyor.

"YIL SONU BEKLENTİSİ 3000-3500 SEVİYESİ"

Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı

Yıl sonu için 3000-3500 lira seviyesi beklentilerimiz devam ediyor. Altın fiyatlarındaki düşüşler kalıcı değil." dedi.