Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün önce TBMM'de AK Parti üyelerine seslenecek, sonrasında da AK Parti Genel Merkezinde, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri ile bir toplantı düzenleyecek. Yerel seçim sonuçları ayrıntılı bir şekilde ele alınacak. Seçimlerde gelen oylar üzerinde tartışılacak ve hatanın nerede olduğu görüşülecek. Bazı bakanların da tanıtım yapacağı görüşmede, gelecek süreçte yeni adımların neler olacağı planlanacak.

AK Parti geçen sene 7 Ekim'de olağanüstü kongre karar almış, 75 kişilik MKYK sıralamasında yüzde 65 oraında değişikliğe gitmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, A Takımı olarak bilinen 18 kişilik MYK'da ise dört isim aricinde bir değişiklik olmamıştı.

Deprem nedeniyle bölgeden ayrılan öğretmenlere süre şartı aranmadan geri dönme hakkı Deprem nedeniyle bölgeden ayrılan öğretmenlere süre şartı aranmadan geri dönme hakkı

Diğer bir yandan, MKYK görüşmesinde, son zamanlarda bazı AK Partili kişilerin tartışmalara neden olan gösterişli tatil ve yemek görüntülerinin de konuşulması, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu anlamda teşkilatı uyaracağı tahmn ediliyor. Erdoğan'ın vatandaşın tepkisini çeken görüntüler ile partinin kuruluş ilkelerine uygunsuz davranış sergilenmemesi konusunda bir dizi uyarılar vereceği belirtiliyor.