New York borsaları, üçüncü haftasında da pozitif bir seyir izleyerek yaklaşık üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Analistler, bilanço döneminden kaynaklı oynaklıkların arttığını belirterek, Fed'in "şahin" adımlarının risk iştahını desteklediğini ifade etti.

Sosyal medyadan duyurdu... Kurultay sonrası üst düzey istifa Sosyal medyadan duyurdu... Kurultay sonrası üst düzey istifa

Avrupa'da, resesyon endişeleri ve enflasyon sorunlarına rağmen ABD'deki olumlu seyrin etkisiyle borsalar pozitif bir performans sergiledi. Özellikle Almanya'da DAX endeksi yüzde 4,49, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 2,68, İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 3,49 ve İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 1,95 değer kazandı.

Images (1)-124

Asya'da ise ABD Başkanı Biden ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in görüşmesi sonrasında bölge pay piyasalarında oynaklık arttı. Çin'de konut fiyatlarının düşüşü ve Alibaba'nın bulut grubu planını iptali, baskı oluşturan faktörler arasında yer aldı. Ancak, Japonya'da Warren Buffett'ın yatırım spekülasyonları Nikkei endeksini destekledi.

Yurt içinde BIST 100 endeksi, TCMB'nin faiz kararı beklentisiyle dalgalı seyretti. Türkiye'nin kredi risk primi düşüş eğiliminde, dolar/TL ise 28,6789 seviyesinden haftayı tamamladı. Gelecek hafta, yatırımcılar TCMB'nin faiz kararını beklerken, yurt içi veri gündemine odaklanacak.