Erdoğan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taksim miting yeri değildir Erdoğan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taksim miting yeri değildir

Gelir vergisi beyan dönemi sona erdi ve milyonlarca mükellef gelirlerini beyan etmedi. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın verilerine göre, kira, ücret, menkul sermaye iradı ve diğer kazançlardan elde gelir elde eden 1 milyon 811 bin mükellef beyanname verdi. Ancak beyan vermeyenler de tespit edildi.

Gelir İdaresi Başkanlığı, kiraya verilen konutlar üzerinden gelir elde eden 362 bin mükellef, iş yerlerini kiralayan 15 bin mükellef ve değer artışı kazancı elde eden 32 bin mükellefi belirledi. Ayrıca, ücret gelirini beyan etmeyen 13 bin 100 mükellef de tespit edildi.

Bu mükellefler vergi dairelerine bildirilecek ve gerekli işlemler başlatılacak. Ancak 2023'te gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen mükellefler, vergi daireleri tarafından işlemlere başlanmadan önce pişmanlıkla beyanda bulunma şansına sahipler. Pişmanlıkla beyanname verenler ceza ödemeden vergilerini ödeyebilecekler.

Beyannameler Hazır Beyan Sistemi üzerinden verilebiliyor ve vergiler yine bu sistem üzerinden online olarak ödenebiliyor. Vergi dairesinin yazısı üzerine beyanname verilmesi durumunda ise vergiler cezalı kesiliyor.