Gazze Şeridi'nde insanlık dramı derinleşiyor. İsrail, uluslararası toplumun ve Birleşmiş Milletler'in  Gazze'ye yakıt tedarik edilmesine dair çağrılarına rağmen Gazze'ye yakıt girişine izin verilmeyeceğini ilan etti. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'de yaşayan Filistinli sivillere güneye gitmelerini önererek, Gazze'ye yakıt verilmeyeceğini belirtti.

Mayıs ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? TCKN ödeme listesi Mayıs ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? TCKN ödeme listesi

Hagari, Gazze'nin güney bölgesine gıda, ilaç, elektrik, su gibi temel ihtiyaçların güvenli bir şekilde ulaşacağını dile getirdi. Ancak yakıt tedarikine izin verilmeyeceğini açıkça ifade etti. Bu karar, Gazze Şeridi'nde yaşanan insani krizi daha da derinleştiriyor.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze'ye yakıt tedarik edilmezse, faaliyetlerini sonlandırmak zorunda kalacaklarını ve insanların hayatlarını kaybedebileceği uyarısını yapmıştı. BM ve diğer uluslararası kuruluşlar, Gazze'deki insani krize çözüm bulunması ve yardımın kesintisiz olarak ulaştırılması için yoğun çaba sarf ediyor.

Bu son gelişmeler, İsrail ile Filistinli gruplar arasındaki çatışmaların başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana Gazze Şeridi'nde uygulanan ablukanın giderek şiddetlendiğini gösteriyor. Gazze Şeridi'nin Mısır ile sınır kapısı olan Refah Sınır Kapısı'ndan sadece insani yardım malzemeleri geçebiliyor, ancak yakıt girişine izin verilmiyor.