Adıyaman Altınşehir Polis Karakolu'nda bir polis, meslektaşlarına ateş açtı Adıyaman Altınşehir Polis Karakolu'nda bir polis, meslektaşlarına ateş açtı

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana devam eden abluka, insani dramı daha da derinleştiriyor. Yiyecek ve içecek sıkıntısı çeken Gazzeliler, temel gıda maddelerine ulaşmakta büyük zorluklar yaşıyor. Açlık ve susuzluktan dolayı yaşamını yitirenlerin sayısı ise 25'e yükseldi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Şifa Hastanesi'nde 20 yaşında bir kadın ve Kemal Advan Hastanesi'nde 2 aylık bir bebeğin daha yetersiz beslenme ve susuzluktan dolayı yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Kudra, açlık ve susuzluktan kaynaklanan ölümlerin sayısının 25'e çıktığını ifade ederek, bu rakamın sadece hastanelere başvuran vakaları yansıttığını belirtti.

Gazze'deki insani krizin boyutlarına dikkat çeken Birleşmiş Milletler, İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde 2,2 milyon kişinin kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurgulamıştı. BM'ye göre, Gazze'de 378 bin kişi "felaket" olarak adlandırılan 5. seviye, 939 bin kişi ise "acil durum" olarak bilinen 4. seviye açlıkla mücadele ediyor.

İsrail'in Gazze'yi abluka altına alması ve yardım girişini engellemesi, bölgedeki kıtlık ve insani krizin daha da derinleşmesine neden oluyor. Gazze'deki durumun uluslararası toplum tarafından daha fazla dikkate alınması ve çözüm bulunması için çağrılar artıyor.