Belediye Başkanı Çiftçileri Hedef Aldı: 'Yüzde 53 Oy Verdiniz, Çok Ayıp Ettiniz' Belediye Başkanı Çiftçileri Hedef Aldı: 'Yüzde 53 Oy Verdiniz, Çok Ayıp Ettiniz'

Türk futbolunun kara günlerinden biri olan Halil Umut Meler'e yapılan saldırının ardından alınan maçlara çıkmama kararı, futbol hakemleri tarafından geri alındı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin girişimleri ve devlet kademelerinin aldığı hızlı tedbirler sonucunda, hakemler, güvenlik önlemleri ve disiplin talimatlarında yapılacak düzenlemelerin konuşulduğu bir toplantıda kararlarını revize ettiler.

Süper Lig, yardımcı hakemler, VAR hakemleri ve A Klasman hakemlerinin temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Halil Umut Meler'in sağlık durumunun iyiye gitmesi ve devletin ve TFF'nin olaya hızlı tepki vermesi, hakemlerin kararlarını gözden geçirmelerine neden oldu.

Yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Tüm bu gelişmeler sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanımız Sayın Mehmet Büyükekşi ile bu saldırı ile sonuçlanmış olan süreç hakkında endişe ve taleplerimizi dile getirmek üzere görüşmek istedik. Sayın Başkanımız tüm Süper Lig hakemleri, VAR hakemleri, yardımcı hakemler temsilcisi ve A klasman hakemleri temsilcisinin katılımı ile son derece şeffaf bir toplantı düzenlenmesi için ortam hazırlamıştır."

Hakemler, yapılan toplantı sonrasında, devletin ve TFF'nin aldığı tedbirlerin memnuniyet verici olduğunu belirterek, kamu görevlerine geri dönme kararı aldıklarını ifade ettiler.