Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, kamuda istihdam edilen personel sayısının aşırı yüksek olduğunu belirterek, bu durumun ekonomi üzerinde baskı oluşturduğunu ve 2002 yılında yaklaşık 2.5 milyon kişinin çalıştığı kamuda, bugün bu sayının 6 milyona yaklaşmış olduğunu belirtti. Bu artışın sürdürülebilir olmadığını vurgulayan Erdemoğlu, kamu sektöründe çalışan sayısının azaltılması veya maaş politikalarının düşük tutulması gerektiğini ifade etti.

Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik

Ekonomik Zorluklar

Erdemoğlu, Türkiye'nin ekonomik sıkıntılarına da değinerek, özellikle enflasyonun yükselişi ve düşük faizli kredilerin kullanımı konusunda eleştirilerde bulundu. Ramazan ve bayram dönemlerinde yaşanan ekonomik tersliklere işaret eden Erdemoğlu, kredilerin işletmelerde kullanılmadan büyük karlar elde edilmesine olanak sağladığını belirtti. Ayrıca, kemer sıkma politikalarının zorunluluk haline geldiğini, ancak bu sürecin kolay olmayacağını ve en az 4-5 yıl süreceğini belirtti.

Emekli ve Çalışan Dengesi

Türkiye'deki emekli sayısı ve emekli maaşlarını finanse eden çalışan sayısının dengesizliğine dikkat çeken Erdemoğlu, bu durumun Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) için büyük bir yük oluşturduğunu dile getirdi. Erdemoğlu, dünyada genel olarak dört çalışana bir emekli düşerken, Türkiye'de bu oranın 1.6-1.7 çalışana karşı bir emekli şeklinde olduğunu belirterek, bu dengesizliğin sürdürülebilir olmadığını ifade etti.