Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru! Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!

Kanada'da oturum süresinin dolması nedeniyle vize başvurusu reddedilen İranlı akademisyen Dr. Shiva Kaviani, ülkesine dönmek istemediğini belirtti. Toronto'da yaşayan Kaviani, Kanada'ya yeniden gitmek için Ankara'dan vize başvurusunda bulundu, ancak buradan da olumsuz yanıt aldı. Bunun üzerine İstanbul'a geri dönen akademisyen, yaklaşık 2 aydır İstanbul Havalimanı'nda yaşamını sürdürüyor.

Havalimanında geçici bir barınak olarak kullanılan terminalde uyuyan Kaviani, sık sık personelin yardımına başvurarak geçimini sağlıyor. Ancak son zamanlarda kendisini fotoğraflayan kişilerin artması üzerine rahatsızlık duyan Kaviani, polis ekipleri tarafından terminalden çıkartılacağı belirtildi.

Yaşanılan bu olay akıllara "The Terminal" filmini, Tom Hanks'in başrolünde oynadığı ve bir havaalanında mahsur kalan bir karakteri konu alıyor. Gerçek hayattaki bu durumlar, bazen filmlere ilham kaynağı olabiliyor.

Kaviani'nin durumu, sınırlar arasında sıkışıp kalmış birçok insanın benzer zorluklarla karşı karşıya kalabileceği gerçeğini de gözler önüne seriyor.