FIAT, otomotiv sektöründeki elektrikli dönüşümüne devam ederek, E-Doblò ve E-Scudo modellerini satışa sundu. Şirket, üretimini geçtiğimiz dönemde sonlandırdığı Doblo modelini, tamamen elektrikli bir versiyon olarak piyasaya çıkardı. 

E-Doblò ve E-Scudo'

FIAT, Türkiye'de sevilen Doblo modelinin üretimini durdurarak, hafif ticari araç segmentinde yeni bir sayfa açtı. Yeni E-Doblò ve E-Scudo modelleri, yüzde yüz elektrikli motorları ile sürücülere farklı bir deneyim sunmayı hedefliyor. 

FIAT Marka Direktörü Altan Aytaç, bu yeni modellerin pazara sunulmasıyla ilgili olarak, FIAT Professional'ın orta ticari araç segmentindeki varlığını elektrikli araçlarla pekiştirdiğini belirtti. Aytaç, bu adımın, markanın sürdürülebilirlik vizyonu açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Murat Kurum yeniden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı mı olacak? Murat Kurum yeniden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı mı olacak?

FIAT'ın 2023 Pazar Payı

FIAT, 2023 yılında Ocak-Kasım aylarında hafif ticari araç pazarında %25,5 pay elde etti. Şirket, Haziran ayında başlayan Yeni Doblò satışlarının başarısının yanı sıra, Scudo ve Ulysse modellerinin tasarım ve fonksiyonellikleriyle de Türk tüketicisinin beğenisini kazandı. 2023 yılını elektrikli ürün gamını piyasaya sürerek kapatan FIAT, 2024 yılında da bu istikrarlı performansını sürdürmeyi hedefliyor.

E-Doblò ve E-Scudo'nun Fiyatlandırması

FIAT'ın yeni elektrikli hafif ticari araç modellerinin fiyatları şu şekilde belirlendi:

  • E-Doblò Cargo Maxi: Lansmana özel 1.354.000 TL
  • 5 Kişilik E-Doblò Standart: 1.599.900 TL
  • 7 Kişilik E-Doblò Maxi: 1.619.900 TL
  • E-Scudo: 1.749.900 TL