Türkiye'den Avrupa'ya kaçan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeleri, taciz, tecavüz ve yolsuzluk gibi iddialarla gündeme gelmeye devam ediyor. Şimdi ise FETÖ'nün Almanya'daki "İnsan Hakları Savunucuları Derneği"nde yapılan yolsuzluklar Alman makamlarının dikkatini çekti. Dernek, Türkiye aleyhine faaliyetlerde bulunmakla suçlanıyor ve yöneticileri hakkında soruşturma başlatıldı.

FETÖ'nün Almanya sorumlusu Hüseyin Karakuş'un öncülüğünde faaliyet gösteren "İnsan Hakları Savunucuları Derneği/Human Rights Defenders e.V. (HRD)", sözde insan hakları çalışmaları adı altında faaliyet gösteriyordu. Ancak yapılan incelemelerde derneğin Türkiye'den kaçan FETÖ üyeleri tarafından finanse edildiği ve yolsuzluklarla suçlandığı ortaya çıktı.

Tiryakilerini üzecek haber! Bu sigaralar artık satılamayacak Tiryakilerini üzecek haber! Bu sigaralar artık satılamayacak

Dernek bütçesinden 150 bin ABD dolarını zimmetine geçirdiği belirlenen Genel Müdür Oğuzhan Albayrak'ın, derneğin kurucusu Hüseyin Karakuş'un bilgisi dahilinde yolsuzluk yaptığı tespit edildi. Ancak bu yolsuzluk Türkiye'de üstü kapatılarak Albayrak ve diğer yöneticilerin görevden alındığı belirlendi.

Ancak Alman makamları, yolsuzluk iddialarını fark ederek harekete geçti. Oğuzhan Albayrak'ın hesaplarına el konuldu ve derneğe ağır miktarda para cezası kesildi. Yapılan incelemelerde, derneğin mali kayıtlarının tutulmadığı ve bağışların resmi kayıtlarının olmadığı belirlendi.

Oğuzhan Albayrak'ın itirafları sonucunda, dernek paralarının diğer FETÖ STK'larında da benzer şekilde kullanıldığı ve kayıtlarının tutulmadığı ortaya çıktı. Skandalın ortaya çıkmasıyla birlikte, Albayrak'ın diğer örgüt yöneticilerini tehdit ettiği ve Alman savcılarına ve medya kuruluşlarına bilgi vereceği öğrenildi.

Albayrak'ın tehditlerine karşı Hüseyin Karakuş'un düzenli maaş vaadiyle karşılık verdiği ve skandalın örgüt tabanında yayılmasını engellemeye çalıştığı bildirildi. Ancak Alman makamlarının soruşturması devam ediyor ve yolsuzluk iddialarıyla ilgili daha fazla detay ortaya çıkması bekleniyor.