Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, Türkiye'nin önde gelen iş insanlarından biri olarak tanınırken, aynı zamanda Dearsan Tersanesi'nin sahibi olarak da biliniyor. Son dönemde savunma sanayiinde imzaladığı stratejik anlaşmalarla adından sıkça söz ettiren Yıldırım, Kazakistan'la savaş gemisi üretimi konusunda önemli bir adım attı. Dearsan Shipyard, geniş bir yelpazede açık deniz karakol gemileri, karakol gemileri ve korvetler gibi çeşitli savaş gemileri üretmektedir. Şirket, geçtiğimiz yıl Nijerya Deniz Kuvvetleri'ne başarılı bir şekilde 2 adet karakol gemisi tedarik etmişti.

Murat Kurum yeniden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı mı olacak? Murat Kurum yeniden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı mı olacak?

Üretim faaliyetlerinin büyük çoğunluğunu Tuzla'daki tersanesinde gerçekleştiren Dearsan, Nijerya'nın ardından şimdi de Kazakistan'a savaş gemisi ihraç etmeye hazırlanıyor. Önceden Türkmenistan Donanması'na da donanma tedarik eden şirket, savunma sanayiindeki başarılarına bir yenisini daha ekleyerek, Kazakistan Devlet Yetkilileri ile tersane yatırımı için önemli bir anlaşma imzaladı. Şirketin resmi sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, "Dearsan, savunma sanayinde ülkemizi yurtdışında başarıyla temsil ediyor. Çalıştığımız projelere bir yenisini daha ekledik. 17 Kasım'da, Kazakistan Devlet Yetkilileri ile tersane yatırımı için bir sözleşme imzaladık" ifadelerine yer verildi. Bu gelişme, Türk savunma sanayinin uluslararası alanda etkinliğini ve rekabet gücünü bir kez daha gösteriyor.