Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, faizsiz evlilik kredisinin ödeme tarihini duyurdu. Aile ve Gençlik Fonu kapsamında, 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ile Nurdağı ilçelerinde evlenecek çiftlere sağlanan 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarındaki faizsiz kredi desteğinin ödemeleri Mayıs ayı içinde gerçekleştirilecek.

Krediye başvuran çift sayısının son olarak 7 bin 888 olduğu açıklanmıştı. Başvuru şartları arasında resmi nikah tarihine en az 2 ay en fazla 6 ay kalma koşulu bulunuyor. Ayrıca, bir eşin deprem bölgesinde ikamet etmesi ve başvurunun burada yapılması gerekiyor. Başvuru yapacak çiftlerin 18-29 yaş arasında olması, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları ve deprem etkilenen illerin dışında taşınmaz sahibi olmamaları gerekiyor. Başvuracak kişilerden, evlilik öncesi ve sonrasında sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri isteniyor. Ayrıca, başvuru yapacak kişilerin belirtilen suçlardan hüküm giymemiş olmaları gerekiyor.

Dijital Telif Yasası İçin Kritik Görüşme Tarihi Belli Oldu Dijital Telif Yasası İçin Kritik Görüşme Tarihi Belli Oldu

Başvuru süreci hakkında daha detaylı bilgiye "https://www.aile.gov.tr/duyurular/evlenecek-genclerin-desteklenmesi-projesi/" adresinden ulaşılabiliyor.