Sınıf öğretmeni okulun bahçesinde sopayla darbedildi Sınıf öğretmeni okulun bahçesinde sopayla darbedildi

Yabancı uzmanlar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bu yıl faiz indirimlerinden kaçınabileceğini ve yatırımcıların sıkı para politikasının devamını isteyebileceğini belirtiyor. Societe Generale'den Marek Drimal, 2024'ün ikinci çeyreğinden itibaren yeni bir yabancı para akışının olabileceğini ve bunun Türk Lirası'nın toparlanmasına yol açabileceğini öne sürüyor. Drimal ayrıca, doların küresel piyasalarda zayıflayabileceğini ve Türkiye'nin cari dengesinin mevsimsel iyileşme gösterebileceğini vurguluyor. Ancak, yerel seçimlerin ardından TL'nin muhtemelen ikinci çeyrekte şansının dönmesinin beklenebileceğini de belirtiyor.

In Touch Capital Markets'ten Piotr Matys ise TCMB'nin politika faizini sabit tutacağını düşünüyor ve yatırımcıların enflasyonun hedefle uyumlu olana kadar sıkı para politikasının sürdürüleceğine dair güvence arayabileceklerini belirtiyor. Matys, TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın enflasyonla mücadelede kararlılığına dikkat çekerek, politika faizinin mevcut seviyesinin enflasyon beklentileri ve diğer faktörler doğrultusunda gerektiği sürece sürdürüleceğini hatırlatıyor.

Beklenti anketlerine göre, ekonomistlerin çoğu TCMB'nin politika faizini sabit bırakmasını bekliyor ve yıl sonu politika faizi beklentileri medyan olarak yüzde 36,25 seviyesinde bulunuyor. Bu durum, TCMB'nin para politikasının mevcut koşullar altında sıkı bir duruş sergilemeye devam etme eğiliminde olduğunu gösteriyor.