EYT düzenlemesinin en çok faydasını gören kesimin SSK'lı çalışanlar olduğu, bu düzenleme sayesinde 25 yıllık sigortalılık süresini tamamlayan çok sayıda kişinin emekli olma imkanı bulduğu belirtildi. Karakaş'ın açıklamalarına göre, 25 yıllık sigortalılık süresinin dolması ve memurlara 3600 ek göstergenin verilmesi gibi düzenlemeler, bu durumu destekleyen başlıca nedenler arasında yer alıyor.

Eski AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, Mehmet Şimşek'i Uyardı! "Ciddi Öfke ve Kızgınlık Var" Eski AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, Mehmet Şimşek'i Uyardı! "Ciddi Öfke ve Kızgınlık Var"

SGK İstatistiklerine Göre Durum

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edilen EYT düzenlemesiyle, 8 Eylül 1999 tarihinden önce çalışmaya başlayan kişilere emeklilik hakkı tanındı. SGK'nın yayımladığı 2023 yılı istatistiklerine göre, SSK kapsamında 1 milyon 925 bin, BAĞ-KUR kapsamında 183 bin, Emekli Sandığı kapsamında ise 86 kişi yaşlılık aylığı almaya hak kazandı.

EYT'den Kimler Nasıl Yararlandı?

EYT düzenlemesiyle emekli olanların büyük bir çoğunluğunu SSK'lılar oluştururken, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kapsamındaki kişilerin de durumları değerlendirildi. BAĞ-KUR prim indiriminin, prim gününü 9000'den 7200'e düşürmesi halinde, Bağ-Kur'lu esnafların emekli olmasının önünün açılacağı belirtildi.