EYT düzenlemesinin yasalaşmasının hemen sonrasında 3 Mart itibariyle tam 1 milyon 900 bin vatandaşa emekli aylığı bağlanmıştı. Toplam başvuru sayısının 2 milyonu geçmesiyle, bu kervana 650 bin kişi daha eksik primini tamamlayarak katıldı. Ancak bazı EYT'li vatandaşlar için henüz aylık bağlanmış değil. Uzmanların uyarısına göre, bu durumdakilerin geçmişten gelen borçlarını ya da eksik prim günlerini kontrol etmeleri gerekiyor.

EYT'de Başvurular Artıyor

EYT kapsamında yapılan başvuruların yılsonuna kadar 2.5 milyona ulaşması bekleniyor. Ayrıca, ilerleyen yıllarda koşulları tamamlayacak vatandaşlarla birlikte bu sayının 4 milyon 800 bine çıkması öngörülüyor.

Kamudaki Çalışanlar EYT'den Uzak Duruyor

Kamuda emekliliğe hak kazanan birçok çalışan, emekli olup maaşlarının düşmesini istemiyor. Özellikle emekli memur maaşının 22 bin lira olması, kamu çalışanlarını emeklilikten alıkoymaya devam ediyor.

GSS Borcu Olanlara Dikkat!

Eğer Bağ-Kur kapsamında bir emekli aylığı almayı planlıyorsanız, GSS borcunuza dikkat etmelisiniz. Diğer sigortalılara GSS borcunun emekli aylığına engel oluşturmadığını belirten Sabah gazetesinden Hazal Ateş'in haberine göre, Bağ-Kur'luların GSS borcunu ödemesi gerekiyor.

Emeklilik Dilekçesi ve Borç Ödeme

Eğer bir borcunuzu ödediyseniz, emekli aylığınızın ödendiği tarihi takip eden ayın başında yatması gerekiyor. Prim günü, aylık bağlama gibi detaylar dikkate alınırken, son 10 veya 5 yıllık kazanç tutarlarına da bakılıyor.

2. dönem devamsızlıklar sıfırlanıyor mu 2024, devamsızlık hakkı kaç gün? Devamsızlık affı gelecek mi? 2. dönem devamsızlıklar sıfırlanıyor mu 2024, devamsızlık hakkı kaç gün? Devamsızlık affı gelecek mi?

Dikkat Edilmesi Gerekenler Eğer bir askerlik borçlanmanız varsa, bu borçlanmanın hangi sigorta kolunda sayılacağını iyi belirlemeniz gerekiyor. Askerlik borçlanmasının son 7 yıl hesabına dahil edilmesi için, askerliğin de aynı dönemde yapılmış olması zorunlu.