Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği Aile ve Gençlik Fonu'nun kurulmasına dair Cumhurbaşkanlığı kararı yayımlandı. Bu fon, genç çiftlerin evlilik sürecini desteklemek ve finansal olarak rahatlamalarını sağlamak amacıyla oluşturuldu. İlk etapta pilot il olarak belirlenen 6 Şubat depreminden etkilenen şehirlerde başlayacak olan proje, yeni evlenecek gençlere 150 bin TL tutarında 2 yıl geri ödemesiz kredi imkanı sunacak.

Meteoroloji'den hafta sonu uyarısı! Birçok ilde etkili olacak, kuvvetli geliyor Meteoroloji'den hafta sonu uyarısı! Birçok ilde etkili olacak, kuvvetli geliyor

Aile ve Gençlik Fonu, aile müessesesini desteklemeyi, gençlerin sosyal risklere karşı korunmasını ve gelişimlerine destek sağlanmasını amaçlayan bir kaynak olacak. Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısından oluşacak, toplamda 5 kişiden oluşacak.

Yönetim kurulu, oy çokluğu ile alınacak kararlarla fonun kaynak aktarımı yapılacak projeleri, aktarılacak kaynak tutarını ve harcama programlarını belirleyecek. Kredi imkanı, her yıl artırılacak olan fonun başvuruları internet üzerinden alınacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Attığımız her adımda aile müessesesini güçlendirmeye ve gençlerimize destek olmaya devam edeceğiz. Hayırlı olsun" mesajını paylaştı. Bu adımın, genç çiftlerin daha güvenli ve desteklenmiş bir evlilik sürecine girmelerine katkı sağlaması bekleniyor.