Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin çeşitli bölgelerinde yağmur ve sağanak yağışlı bir hava bekleniyor. Bu kapsamda, Marmara'nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Sakarya çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlı bir hava öngörülüyor.

Kabine Toplantısı yarın: Gündemde hangi başlıklar var? Kabine Toplantısı yarın: Gündemde hangi başlıklar var?

Hava Durumu Tahminleri

İç ve batı kesimlerde hava sıcaklığının 2 ila 6 derece artması beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
Rüzgarın güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Orta Karadeniz'de ise güney yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.


Uyarılar:

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: İç Anadolu'nun kuzeyi ile Orta Karadeniz'de güneyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Bu durum, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını gerektirmektedir.


Ayrıca, iç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ile yer yer sis hadisesi yaşanabileceği unutulmamalıdır. Meteoroloji yetkilileri, halkın bu hava durumu değişikliklerine karşı duyarlı olmalarını ve gerekli önlemleri almalarını önermektedir. Güncel hava durumu bilgilerini takip etmek, seyahat planlamalarında dikkatli olmak önemlidir.