Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), son zamanlarda patlayan "sahte reçete soruşturması" kapsamında eski Sağlık Bakanı Ergin Abdullah İlktaç, suçlamalarla ilgili olarak gözaltına alındı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, şu an aktif bir eczacı olarak Gazimağusa şehrinde çalışan eski Sağlık Bakanı ve milletvekili İlktaç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan bir suç duyurusu sonucunda başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

İlktaç'ın, KKTC Sosyal Sigortalar Dairesi tarafından yapılan ödemelerle ilgili bazı reçetelerde tutarsızlıklar olduğu gerekçesiyle soruşturmaya dahil edildiği belirtiliyor.

İlktaç dâhil olmak üzere aynı soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan diğer kişiler ise eczacı ve doktorlardan oluşuyor. Bu altı kişi, Gazimağusa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Mahkeme, tahkikatın devam edebilmesi için altı zanlının polis nezaretinde üçer gün boyunca tutuklu kalmalarına karar verdi. Ayrıca, sağlık sorunları olan zanlıların doktor gözetiminde kontrol edilmesine de karar verildi.

Adıyaman Altınşehir Polis Karakolu'nda bir polis, meslektaşlarına ateş açtı Adıyaman Altınşehir Polis Karakolu'nda bir polis, meslektaşlarına ateş açtı

Geçen ay KKTC'de başlatılan "sahte reçete soruşturması" çerçevesinde, 40'ın üzerinde doktor, eczacı ve eczane çalışanı da gözaltına alınarak ifadeleri alınmıştı. Soruşturmanın ayrıntıları hala devam etmektedir.