İstanbul Biktaş'ta, 2 yıl önce boşandığı eşi olan mali müşavir Mustafa Çapar'ı çocuklarının gözü önünde boğazını keserek öldüren sanat yazarı Funda Demirci'nin ifadesi ortaya çıktı.

İşte bu korkunç olayın detayları...

Beşiktaş'ın Akatlar mahallesinde meydana gelen olayda polis, bir ihbar sonucu olay yerine gitti ve Mustafa Çapar'ın boğazının kesilerek öldürüldüğünü tespit etti.

Funda Demirci, ifadesinde olayı bir "şeref meselesi" olarak tanımladı ancak daha fazla ayrıntı vermek istemedi.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Emniyetteki sorgusunun ardından ‘kasten öldürme’ suçlamasıyla adliyeye çıkarılan Funda Demirci, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

22 YIL EVLİ KALDILAR, 2 YIL ÖNCE BOŞANDILAR
Yapılan soruşturmada çiftin 22 yıl evli kaldıktan sonra 2 yıl önce boşandıkları belirlendi. 19, 15 ve 7 yaşlarında 3 çocuğu bulunan çiftten,  mali müşavirlik şirketi bulunan Mustafa Çapar'ın akşam saatlerinde 47 yaşındaki Funda Demirci'nin evine geldiği tespit edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü ataması yapıldı İlçe Milli Eğitim Müdürü ataması yapıldı

ÇOCUKLARI UYUMAYA GÖNDERİP ÖLDÜRDÜ
Demirci, önceki akşam boşandığı eşi ve çocuklarının yaşadığı eve gitti. Çift, sohbet ettikten sonra çocukları uyumaları için odalarına gönderdi. Saatler 00.45’i gösterdiğinde aralarında tartışma çıktı. Demirci, kavga sırasında eline geçirdiği ekmek bıçağı ile Çapar’ın boğazını kesti. Çocukları salona geldiğinde babalarını kanlar içinde buldu.

“YUKARI ÇIKIN BAKIN” DİYE BAĞIRDI
Demirci de elindeki kanlı bıçakla sitenin bahçesinde “Yukarı çıkın bakın” diye bağırıyordu. Sağlık ekipleri Mustafa Çapar’ın hayatını kaybettiğini belirlerken, polis ekipleri de Funda Demirci’yi yakaladı.

"ANNEM KAPIYI KAPATTI"
Olay sırasında evde bulunan çocuklardan M.Ç. polise verdiği ifadede, “Uyumak için odamıza geçtiğimiz sırada bağrışma sesleri geldi. Salona girmek istedim ancak annem kapıyı kapattı. Neden kavga ettiklerini bilmiyorum” dedi.

aw041453-01-em4d

"ŞEREF MESELESİ"
Emniyette sorguya alınan Funda Demirci ise “Bu bir şeref meselesi, bir şey söylemek istemiyorum” dedi. 

BU SEFER KENDİ CİNAYETİNİ ‘YAZDI’
Demirci, İstanbul’da 7 yıl öğretmenlik yapmış daha sonra da yaklaşık on yıl özel bir şirkette proje yönetiminde bulunmuştu. Bunun ardından da özel bir üniversitede insan kaynakları ve örgütsel değişim dalında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştı. Funda Demirci, yedi yıl önce bir anda iş yaşamına son verdi. Meraklısı olduğu roman, öykü ve tiyatro metinleri üzerinde çalışmaya başladı.

aw041453-04-inuc

SON İNCELEDİĞİ KİTAP OLAĞAN PSİKOPATLAR
Daha çok gerilim, korku, psikolojik romanlara ilgi duyuyor ve bunları analiz ediyordu. Demirci soyadı yerine Funda Demir’i kullanmaya başladı, kendisini ‘sanat yazarı’ olarak tanımlıyordu. En son Oxford Üniversitesi’nden Prof. Kevin Dutton tarafından yazılmış ‘Olağan Psikopatlar’ adındaki kitabını incelemişti.

Kitapla ilgili “Kitabın son bölümü olan yedinci bölümde, psikopatların ruhsal zekâsı yüksek insanlarla ortak noktalarının diğerleriyle olandan çok daha fazla olması şaşırtıcı” yorumunda bulunmuştu. Bundan iki yıl önce Astoria’da ofisi olan mali müşavir eşi Mustafa Çapar’la şiddetli geçimsizlik yaşamaya başlayınca boşanmıştı. Mustafa Çapar da 3 çocuğuyla birlikte Etiler’deki lüks sitedeki dairelerinde yaşamaya başlamıştı.