Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. DEM Parti'nin Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyeleri'nde İstiklal Marşı'nın okunmadığı ve bayrağın kaldırıldığı iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ali Koç'tan Mehmet Büyükekşi'ye Bylock göndermesi Ali Koç'tan Mehmet Büyükekşi'ye Bylock göndermesi

Erdoğan, içişleri Bakanlığının DEM Parti'nin iddia edilen eylemleri konusunda kapsamlı bir inceleme yürüttüğünü belirtti. Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne kasteden her türlü eylemin hukuk devleti çerçevesinde cevap bulacağını vurguladı.

DEM Parti'ye yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti hakkındaki sert çıkışlarını destekledi. Bahçeli'nin açıklamalarını Anayasa'nın hükümlerinin icrası olarak değerlendirdi ve Anayasa'yı çiğnemeye kalkanların bedelini ödemeye hazır olması gerektiğini ifade etti.

"SAYIN BAHÇELİ ANAYASA HÜKMÜNÜ İCRA ETMİŞTİR"


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti hakkında yaptığı sert çıkışı da değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Bahçeli’nin yaptığı açıklamalarla Anayasa hükmünün icra ettiğini ifade etti.

Birliğimize ve bütünlüğümüze böylesine kışkırtıcı eylemlerle el uzatmaya kalkanlara bundan önce hukuk zemininde hangi yanıt verildiyse aynısının ortaya konması sürpriz olmaz. Buna bir defa herkesin hazır olması gerekir. Sayın Devlet Bahçeli’nin yapmış olduğu açıklamalar Anayasa hükmünün icrasından başka bir şey değildir. Aynı durum şu anda benim için de geçerlidir. Anayasa'nın hükümlerini kimler çiğnemeye kalkıyorsa bedelini de ödemeye hazır olmalıdır.