Başkan Erdoğan, tarihi Irak ziyareti sonrasında ekonomiye yönelik önemli açıklamalar yaptı. Kamuda tasarruf ve fahiş fiyatlarla mücadele konusunda alınacak önlemleri paylaştı.

Kamuda tasarruf ve fahiş fiyatlarla ilgili bir gazetecinin sorusu üzerine Başkan Erdoğan, tasarrufun kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması için hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmanın, resmi taşıt kullanımından demirbaş alımlarına kadar tüm harcamaları gözden geçireceğini belirtti. Gerçek ihtiyaçların tespit edilerek ihtiyaç dışı harcamaların önüne geçileceğini ifade etti.

TBMM'ye Kanun Teklifi Sunuldu! O Sektöre Büyük Ceza Artışı Geliyor TBMM'ye Kanun Teklifi Sunuldu! O Sektöre Büyük Ceza Artışı Geliyor

Hazine ve Maliye Bakanlığımız tasarruf adımlarını takip edecek, resmi taşıt kullanımlarından, haberleşme giderlerine, temsil, tören, ağırlama hizmetlerinden, demirbaş alımlarına kadar tüm harcamalar gözden geçirilecek.

Fahiş fiyatlarla mücadele konusunda ise Erdoğan, vatandaşın refahının temel öncelik olduğunu vurguladı. Aşırı kar hırsının dizginlenmesi gerektiğini belirterek, gerekirse yeni ve daha caydırıcı tedbirlerin alınacağını ifade etti. Ambalajların üzerine ürün fiyatlarının yazılması gibi çözüm önerilerinin değerlendirilebileceğini söyledi. Fahiş fiyatlarla mücadelede kararlılıkla hareket edileceğini ve bu konuda atılacak somut adımların enflasyonu da düşüreceğini vurguladı.