Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Açık İş İstatistikleri Araştırması 3. çeyrek sonuçları açıklandığını belirtti.İŞKUR üzerinden 16 bin 778 işletmeyle iletişime geçerek, 272 bin 419 açık iş pozisyonunun bulunduğu ifade etti.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş: Ekonominin Düzelmesi İçin Adalet ve Hukuk Şart Prof. Dr. Özgür Demirtaş: Ekonominin Düzelmesi İçin Adalet ve Hukuk Şart

Talep edilen ve ihtiyaç duyulan elemanlar işverenler tarafından tespit ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İş gücü piyasasının ihtiyaçlarını tespit ederek iş arayan vatandaşlarımızın istihdama katılımlarını kolaylaştırıcı adımlar atmaya devam ediyoruz. En fazla işçi talep eden sektörler ve en fazla işçi aranan meslekleri belirlemek amacıyla İŞKUR tarafından hazırlanan Açık İş İstatistikleri Araştırması'nın 2023 yılı 3'üncü çeyrek sonuç raporu yayımlandı. Araştırma kapsamında 1 ve üzeri çalışanı bulunan 16 bin 778 işletmeyle iletişime geçerek 272 bin 419 açık iş tespit ettik" dedi.

İŞKUR AÇIK İLANLARI ONLİNE OLARAK KENDİ SİTESİNDEN YAPILACAK
Bakan Işıkhan, araştırma sonuçlarına ve açık iş imkanlarına; 'https://www.iskur.gov.tr/kurumsal-bilgi/istatistikler' ve 'https://esube.iskur.gov.tr' internet adreslerinden ulaşılabileceğini de açıklamasına ekledi.

EN ÇOK AÇIK BULUNAN MESLEKLER TESPİT EDİLDİ
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, açık iş sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 29,3 oranında artış göstermiş bulunuyor. Açık iş oranının en yüksek olduğu sektörler; bilgi ve iletişim, inşaat ve imalat sektörleri ilk sıralarda geliyor. İŞKUR düzenli olarak genellikle KPSS şartı olmadan çeşitli kamu kuruluşlarına ve özel kurumlara vasıflı ve vasıfsız eleman alımına aracılık ediyor.

İŞSİZ BIRAKMAYACAK 3 MESLEK
Açık iş oranının en yüksek olduğu 3 meslek ise özel güvenlik görevlisi (silahsız), garson (servis elemanı) ve paketleme işçisi meslekleri olarak açıklandı.