4 şirketin faaliyet gösterdiği elektrikli şarj hizmeti piyasası, geçen yıl nisan ayına kıyasla şimdi tam 147 şirketle dolup taşıyor. Bu süre zarfında, araç üreticilerinden akaryakıt dağıtım şirketlerine, elektrik üretim firmalarından start-up'lara kadar geniş bir yelpazede istasyon sağlayıcısı hizmete katıldı.

Arda Güler İçin Kesenin Ağzını Sonuna Kadar Açtılar! Konuşulan Rakamlar İnanılmaz Arda Güler İçin Kesenin Ağzını Sonuna Kadar Açtılar! Konuşulan Rakamlar İnanılmaz

Lisanslı şirketler arasında yer alan 102'si, sisteme kayıtlı ve aktif çalışan en az bir üniteye sahip. Elektrikli araçlar için şarj noktalarının bulunduğu 81 ilde, geçen yıl ekim ayında 2,400 civarında olan şarj soketleri, bu sayıyı yavaş şarjda (AC) 7,581'e, hızlı şarjda (DC) ise 2,995'e yükseltti.

Images (5)-19

Sonuç olarak, Türkiye genelindeki elektrikli araçlar için şarj noktası sayısı 20 Kasım itibarıyla 10,576'ya ulaştı. Bu, soket sayısında bir yılda 3 katından fazla bir artışa işaret ediyor. Bu artışla birlikte, Türkiye araç başına düşen şarj noktası açısından AB ülkeleri arasında öne çıkıyor. Ayrıca, Türkiye genelindeki elektrikli araç sayısı da eylül sonunda 51,813'e yükselmiş durumda.