Yeni müfredatla aynı sınıftaki öğrencilere 'farklılaştırılmış eğitim' geliyor Yeni müfredatla aynı sınıftaki öğrencilere 'farklılaştırılmış eğitim' geliyor

Türkiye'de elektrik faturalarına yönelik devlet desteği başladı. Yapılan yeni düzenlemeye göre, devlet elektrik faturalarının önemli bir bölümünü karşılamakta. Cengiz Enerji İcra Kurulu Üyesi Mustafa Eskiçırak'ın açıklamasına göre, 750 TL'lik bir elektrik faturasının 50 TL'si devlet tarafından ödenecek.

Dar Gelirli Vatandaşlara Elektrik Faturası Desteği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanan programa göre, dar gelirli vatandaşlar için elektrik faturası desteği sağlanacak. Asgari Elektrik Tüketim Desteği ve Tıbbi Cihaz Elektrik Sarf Desteği olarak iki bölümden oluşan bu yardım programı, özellikle düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi hanelere ve cihaza bağımlı hastaların bulunduğu hanelere yönelik olacak.

Destek Başvuruları ve Destek Miktarları

Bu destekten faydalanabilmek için vatandaşların ek bir başvuru yapmalarına gerek olmayacak. Kimlik belgesi ve elektrik faturası ile en yakın PTT şubesine başvuran hak sahipleri, bu destekten yararlanabilecek. Kronik hastalar için ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapılması gerekiyor.