Özgür Özel: Atanamayan öğretmen yoktur bu iktidar tarafından atanmayan öğretmen vardır. Özgür Özel: Atanamayan öğretmen yoktur bu iktidar tarafından atanmayan öğretmen vardır.

Cengiz Enerji İcra Kurulu Üyesi Mustafa Eskiçırak'ın yaptığı açıklamayla, devletin ihtiyaç sahibi vatandaşların tükettiği elektriğin maliyetinin büyük bir bölümünü üstlendiğini belirtti. Eskiçırak, "Devlet şu anda vatandaşın faturasının üçte ikisini kendisi karşılıyor. Yani vatandaşın tükettiği elektriğin maliyeti 900 TL ise, bunun 600 TL'sini devlet bütçesinden karşılıyor ve vatandaşa sadece 300 TL fatura kesiliyor" şeklinde konuştu.

Dar Gelirli Vatandaşlara Elektrik Faturası Desteği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın açıkladığı programa göre, dar gelirli vatandaşlara yönelik elektrik faturası desteği iki bileşenden oluşuyor. Asgari Elektrik Tüketim Desteği Bileşeni, düzenli sosyal yardım programlarından yararlanan ihtiyaç sahibi hanelere sunuluyor. Tıbbi Cihaz Elektrik Sarf Desteği Bileşeni ise, kronik hastalıkları nedeniyle cihaza bağımlı hastaların bulunduğu hanelere yönelik. Destek miktarları, hanenin büyüklüğüne ve ihtiyaç durumuna göre değişiyor.

Destek Başvuruları ve Miktarları

Destekten yararlanmak için herhangi bir kuruma başvuru yapılmasına gerek yok. Hak sahiplerinin sadece Kimlik Belgesi ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmeleri yeterli. Kronik hastalar için ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru gerekiyor. Destek miktarları, 1-2 kişilik haneler için aylık 75 kWh (112,63 TL), 3 kişilik haneler için 100 kWh (150,17 TL), 4 kişilik haneler için 125 kWh (187,71 TL), 5 ve daha fazla kişilik haneler için 150 kWh (225,25 TL) ve kronik hastaların bulunduğu haneler için hasta başına aylık 150 kWh (225,25 TL) olarak belirlendi.