Sürücü adayları için ehliyet almak, giderek artan maliyetlerle karşı karşıya. Şu günlerde 10 bin lira civarında olan ehliyet kursları, yılbaşından sonra 20 bin lirayı geçecek. Bu durum, ehliyet almak isteyenleri ciddi şekilde zor durumda bırakıyor.

Son bir yılda sürücü kurslarına yapılan yüksek zamlar, sürücü adaylarının tepkisine neden oluyor. Bugün itibariyle ehliyet kurs ücretleri 7.500 liradan başlıyor ve harç ücretleriyle birlikte 10 bin lirayı aşıyor. 2024 yılında ise harç ve kurs ücretlerine beklenen zam, toplam fiyatı 20 bin lirayı aşabileceği öngörülüyor.

Sürücü kursları, maliyetlerin arttığına dikkat çekerek, akaryakıt, çalışan ücretleri vergiler, kiralar, faturalar ve araç bakım masraflarının yükseldiğini belirtiyor. Ancak, kurs fiyatlarının yeterince artmadığını savunuyorlar.

Olcay Sürücü Kursu sahibi Ramazan Soydaş, maliyetlerin artmasının yanı sıra kullanılan araçların aşırı yorulduğunu, acemi sürücülerin araçlara zarar verebileceğini ve bu nedenle ek maliyetlerin ortaya çıktığını ifade ediyor.

Sürücü adayları ise sadece maliyet artışlarından değil, aynı zamanda sürücü kurslarında yaşanan olumsuz deneyimlerden de şikayetçi. Süleyman Canoluk, sadece kursa 8 bin lira ödediğini ancak bilinçli bir şekilde direksiyon sınavından bırakıldığını iddia ediyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Kardeşim adalet yürüyüşünden beri işsiz CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Kardeşim adalet yürüyüşünden beri işsiz

Canoluk, "Direksiyon hocaları mobbing uyguluyor. Bir kez daha kursa yazdırmak için bilinçli sınavdan bırakılıyor" diyerek, sürücü adaylarının eğitim sürecinde yaşadığı sorunlara dikkat çekiyor. Kurs ücretlerinin yüksekliği nedeniyle kredi çekmek zorunda kalan sürücü adayları, destek taleplerini dile getiriyor.