Adana'da bulunan bir ecza deposu sahibi çift, hastaların üzerine gizlice kemoterapi, şeker, insülin ve alerji ilaçları yazdırarak, büyük çapta bir ilaç kaçakçılığı gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu çiftin yasa dışı faaliyetlerini takibe alarak derinlemesine bir soruşturma başlattı.

Yapılan incelemeler sonucunda ortaya çıkan gerçekler oldukça şaşırtıcıydı. Genç çift, sahte reçetelerle hastalara ait ilaçları temin edip, bunları kullanılmış gibi göstererek satışını yapmıştı. Bu illegal faaliyetleri için özel bir ecza deposu yerine daha önce market olarak kullanılan bir dükkânı kullandıkları belirlendi. Ancak bu dükkân, ilaçların gereken soğuk hava koşullarında saklanması için uygun değildi.

Depoda yapılan aramalarda, faturasız ve başkasının adına reçetelenmiş olan 35 bin kutu ilaç ele geçirildi. Bu ilaçların piyasa değerinin 15 milyon liraya ulaştığı belirlendi. Hatta bazı ilaçların SGK üzerinden 16 bin liraya alınmasına rağmen, bunların piyasada 100 bin TL'ye satıldığı ortaya çıktı.

Bedelli askerliğe gelecek zam oranı hesaplandı Bedelli askerliğe gelecek zam oranı hesaplandı

ZULADA 35 BİN KUTU

İlaçların zulalandığı depoda faturasız ve başkasının adına reçete edilen 35 bin kutu kemoterapi, antibiyotik, şeker, insülin ve alerji ilacı ele geçildi. Söz konusu ilaçların piyasa değerinin 15 milyon lira olduğu öğrenildi. Gözaltın alınan E.B. ve eşi H.B.'nin, emniyetteki sorgularında, "İlaçları daha önceden temin etmiştik. Araya kriz girince elden çıkartamadık ve depoda saklıyorduk" dediği öğrenildi. Adliyeye sevk edilen çift, adli kontrolle serbest kaldı.