Destek Miktarları

Elektrik tüketim desteği, hane büyüklüğüne göre belirlenen kwh karşılıklarında verilecek. 1-2 kişilik haneler için 75 kwh karşılığı 130.09 TL, 3 kişilik haneler için 100 kwh karşılığı 173.46 TL, 4 kişilik haneler için 125 kwh karşılığı 216.82 TL ve 5 kişi ve üzeri haneler için 150 kwh karşılığı aylık 260.19 TL olarak belirlendi. Bu düzenleme ile aylık ortalama 800 milyon TL, yıl sonunda ise yaklaşık 10 milyar TL'lik bir destek sağlanmış olacak.

Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere yeni müfredat anketi Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere yeni müfredat anketi

Kimler Yararlanabilir? Başvuru Şartları

Elektrik fatura desteğinden, 65 yaşını doldurmuş muhtaç kişiler, düzenli merkezi yardım alanlar, eşi vefat etmiş kadınlar, muhtaç asker aileleri, öksüz ve yetimler, kronik hastalık yardım programından faydalananlar yararlanabilecek. Yararlanmak isteyen hanelerin herhangi bir kuruma başvuru yapmasına gerek olmayacak; kimlik kartı ve elektrik faturasıyla birlikte en yakın PTT şubesine gidilmesi yeterli olacak.

Kira ve Sayaç Üzerindeki İsim Engel Değil

Yardım alacak hanelerin kira kontratları ve elektrik sayaçlarının üzerine kayıtlı isimler, destekten yararlanma konusunda bir engel teşkil etmiyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın ifadelerine göre, bu destekleme programı, devletin ihtiyaç sahiplerine yönelik elektrik tüketim desteğinin yanı sıra sağladığı ısınma amaçlı kömür ve doğalgaz tüketim desteğinin bir parçası olarak sunulacak.

Geçmiş Dönem Destekleri ve Bu Yılın Hedefi

Bakan Bayraktar, geçmişte sağlanan destekler hakkında da bilgi verdi. 2019'dan bu yana toplam 19.2 milyar TL tutarında elektrik tüketim desteği verildiğini belirten Bayraktar, geçen yıl 1.9 milyon haneye 1.7 milyon ton kömür desteği ve 634 milyon lira tutarında doğalgaz tüketim desteği sağlandığını ifade etti.