Bayram tatili öncesindeki son işlem gününde dolar ve euro, Türk lirası karşısında yükseliş trendini sürdürdü. Dolar/TL kuru, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın beklentilerin altında kalan faiz artışı ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in serbest kambiyo rejimi vurgusuyla başlayan yükseliş ivmesini korudu.

Dolar/TL kurunda geçen hafta eleştirilen faiz kararı sonrasında yeni bir tarihi zirve olan 25,73 seviyesine kadar yükselmişti. Dün ise dolar ilk kez 26 seviyesini aşarak gün içinde en yüksek 26.20 seviyesine çıkarak rekor kırdı. Ancak saat 09.14 itibarıyla sınırlı bir düşüşle 25.90 bandında işlem görmeye başladı.

Uzman İsim, Kur Konusunda Uyarıda Bulundu! Serbest Piyasa Çağrısı Yaptı Uzman İsim, Kur Konusunda Uyarıda Bulundu! Serbest Piyasa Çağrısı Yaptı

Öte yandan, seçimden önce 21,5'in altında olan Euro/TL kurunda seçim sonrası yaklaşık bir hafta içinde 25 seviyesini aşmıştı. Merkez Bankası'nın faiz kararından önce 25.6-25.8 arasında dengeye oturan Euro/TL kurunda, faiz kararı sonrasında ise 27 seviyesinin üzerine çıkıldı.

Dün ise Euro, ilk kez 28 seviyesini gördü ve gün içinde en yüksek 28.56 seviyesine çıkarak yeni bir zirve yapmıştı. Ancak saat 09.14 itibarıyla sınırlı bir düşüşle 28.28 civarında işlem görmeye başladı.