İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı

Şehitler Mahallesi'ndeki Ahmet Arslan Bulvarı üzerinde bulunan 5 katlı bir apartmanın 3. katında bugün öğle saatlerinde meydana gelen doğal gaz kaynaklı patlama, bölgeyi sarsan olaylara neden oldu. Patlama sonrasında, binayı saran alevleri fark edenlerin hemen ihbarı üzerine itfaiye, sağlık, AFAD ve polis ekipleri derhal olay yerine sevk edildi. Olay sırasında apartmanda bulunan 6 kişi yaralanarak, acil müdahale gerektirdi.

Sağlık ekiplerinin olay yerine intikal etmesinin ardından, yaralılara ilk müdahale yapılarak durumları değerlendirildi. Bu kapsamda, durumu ağır olan bir kişi, Kafkas Üniversitesi Sağlık, Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne sevk edilirken, diğer yaralılar Harakani Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık durumuyla ilgili detaylı bilgiler henüz kamuoyuyla paylaşılmazken, güvenlik tedbirleri gereği binanın boşaltıldığı belirtildi.

Olay yerine gelen Vali Ziya Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Herhangi bir sıkıntı yok Allah’a şükür, hastalarımızı kontrol amaçlı hastanelerimizde tutuyoruz. Üniversite hastanemizdeki vatandaşımızın durumuna bakacağız, belki de sevk edeceğiz. Tekrar geçmiş olsun, arkadaşlarımız burada incelemelerimiz devam ediyor. Rabbim büyüğünden korusun" ifadelerini kullandı.

Doğal gaz sıkışması sonucu gerçekleşen patlamada 5. katta mahsur kalan Himalayan cinsi 'Limoş' isimli kedi, itfaiye ekipleri tarafından başarılı bir operasyonla kurtarıldı. Kedi, binadan çıkarılarak sahibi Nilgün Cavdar'a teslim edildi. Nilgün Cavdar, kedisine kavuşmanın sevinciyle olay yerinden ayrıldı, ancak binadaki çalışmaların devam ettiği gözlendi.