Diyarbakır'da, 31 Mart yerel seçimlerinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) tarafından kazanılan zaferin ardından, büyükşehir belediyesine ait meclis salonunda Türk bayrağının kaldırılması büyük tepki çekti. Daha önce salonun çekilen fotoğraflarında Türk bayrağının yer aldığı ancak son çekilen fotoğraflarda bayrağın kaldırıldığı görüldü.

 Sosyal medyada büyük yankı uyandıran kararla ilgili "Sonra kayyum gelince de zırlıyorsunuz", "Saygı duymazlarsa kimsede onlara duymaz yakında kayyum gelir", "Bayrağa saygı duymayan yönetim, diskalifiye edilmelidir", "Kayyum is loading", "Zorla tahrik ediyorlar. Ayrışma politikasının üstüne ateşle gidiyorlar" şeklinde yorumlar yapıldı.

Öte yandan, Türk bayrağının kaldırılmasıyla ilgili yapılan yorumlarda, belediyenin ayrıştırıcı bir politika izlediği ve bu durumun kentteki huzursuzluğu artırabileceği belirtildi. Görseldeki değişiklik, yakın zamanda yönetimdeki değişikliklere yol açabilecek şekilde değerlendirildi.

İşte aralık ve nisan ayında çekilen iki fotoğraf karesi;

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rolex saat ve ıstakoz tepkisi: Ayrıca uyarmam mı gerekiyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rolex saat ve ıstakoz tepkisi: Ayrıca uyarmam mı gerekiyor?

Screenshot 135 Bptx

Screenshot 136 Ktqd