Diyanet İşleri Başkanlığı, şarkıcı Volkan Konak'ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunda bulundu. Başkanlık, Konak'ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başkan Ali Erbaş'a yönelik olarak İslam dinine karşı hakaret içeren ifadeler kullandığını belirtti. Açıklamada, Konak'ın söz konusu paylaşımının, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ifade özgürlüğü sınırlarını aşarak tahrik edici, aşağılayıcı ve hakaret içerikli olduğu vurgulandı.

Altın ve Dövizde Patlama Olacak! İslam Memiş'in Sözleri Herkesi Şaşırttı Altın ve Dövizde Patlama Olacak! İslam Memiş'in Sözleri Herkesi Şaşırttı

Diyanet İşleri Başkanlığı, Konak'ın sözlerinin "hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarını oluşturduğunu iddia ederek, halkı kutuplaştıran, nefreti körükleyen, dini duyguları rencide eden bir tutum sergilediği gerekçesiyle kamu davası açılmasını talep etti. Başkanlık, söz konusu paylaşımın toplumsal kutuplaşmaya yol açtığını, milletin mukaddesatına saldırdığını ve inançlı insanları aşağıladığını ifade ederek cezai takibatın yapılmasını ve neticenin kendilerine bildirilmesini istedi.