Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yaz Kur'an kurslarının temmuz ayının başında açılacağını duyurarak, camilerin çocukların okulu olmasını istediklerini belirtti. Ali Erbaş, İstanbul Valiliği, Üsküdar Belediyesi ve Üsküdar Müftülüğü tarafından restore edilen 456 yıllık Ahmet Çelebi Camii'nin açılış törenine katıldı.

Açılış öncesi cuma hutbesini veren Ali Erbaş, camilerin şehirlerin süsü olduğunu vurguladı ve Ahmet Çelebi Camii'nin restore edilerek hizmete hazır hale getirildiğini ifade etti. Erbaş, camilerin içini cemaatin doldurması gerektiğini ve camilerin sadece namaz kılınan mekanlar olmaktan çıkması gerektiğini söyledi. Camilerin birer okul olduğunu belirten Erbaş, yaz Kur'an kurslarının temmuz ayının başında başlayacağını ve tüm camilerin çocuklarla dolup taşmasını istediklerini dile getirdi.

Bakan Işıkhan Açıkladı: Çalışma Meclisinde Kalıcı Çözümler ve İş Gücündeki Artış Gündemde Bakan Işıkhan Açıkladı: Çalışma Meclisinde Kalıcı Çözümler ve İş Gücündeki Artış Gündemde

Ali Erbaş, camilerde hocaların Kur'an-ı Kerim ve ilmihal dersleri vermeye hazır olduklarını söyledi ve çocukların İstiklal Marşı'nın dua niteliğindeki bölümlerini öğrenmeleri gerektiğini vurguladı. Kur'an kurslarında küçükleri sevmek, büyüklere saygı göstermek, anne-baba, Allah ve peygamberi sevmek gibi değerlerin eğitimini verdiklerini belirten Erbaş, hanımları teravih namazlarına ve vakit namazlarına davet etti. Ayrıca, camide görev almak isteyen kadınların bir ekip oluşturması durumunda dini konulardaki eksikliklerini giderecek dersler yapabileceklerini sözlerine ekledi.