Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 75. yıl dönümünde, Türk vatandaşları ve tüm dünya için 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nü kutladı.

Açıklamasında, Gazze'deki insanlık dışı saldırıların durdurulamamasının uluslararası sistemin zayıflığını ortaya koyduğunu ifade eden Fidan, bu acı durumu önlemek için uluslararası toplumun daha fazla sorumluluk alması gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin, Filistin halkına yönelik katliamları durdurma, ihtiyaçlarına destek olma ve tam bağımsız bir Filistin devletinin kurulması için diğer vicdan sahibi üyelerle işbirliğine devam edeceğini belirtti.

Günümüzde artan ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı gibi nefret suçlarına karşı Türkiye'nin kararlı bir duruş sergilediğini belirten Fidan, bu konuda tüm ülkelerin dayanışma içinde olması ve somut adımlar atması gerektiğini dile getirdi. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin temelini oluşturan ortak değerlerin korunması için ülkelerin tutarlı ve çifte standarttan uzak bir tavır sergilemelerinin önemine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Öğretmen Mülakatına Son Noktayı Koydu Cumhurbaşkanı Erdoğan Öğretmen Mülakatına Son Noktayı Koydu

Son olarak, Türk milletinin ve dünya insanlarının 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nü kutlayan Fidan, insan haklarının ve insani değerlerin her zaman öncelikli olduğu, adil ve barışçıl bir dünya düzeninin gerçekleşmesini temenni etti.