İstanbul merkezli altı ilde gerçekleştirilen operasyon sonucunda gözaltına alınan 18 şüpheli, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu birçok kişi, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Kanunlarına Muhalefet" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Antalya'daki Otel, Türk Müşteriden 'Milliyet Farkı Ücreti' Talep Etmişti! Bakanlıktan Açıklama Geldi Antalya'daki Otel, Türk Müşteriden 'Milliyet Farkı Ücreti' Talep Etmişti! Bakanlıktan Açıklama Geldi

Soruşturma, Dilan Polat ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu şüphelilerin işlemlerinin tamamlanması için İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütüldü. Bu süreç sonucunda 18 şüpheli, Kartal'daki İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Polis ekipleri, Dilan Polat'a 26 ve Engin Polat'a 40 sayfa soru sordu. İfade alma işlemleri dört gün boyunca devam etti.

Operasyon, 1 Kasım'da İstanbul merkezli altı ilde gerçekleştirilmiş ve Dilan Polat ile eşi Engin Polat dahil 17 kişi gözaltına alınmıştı.

Soruşturma sırasında, şirketlerinde gerçekleştirilen aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulmuş, ayrıca tasfiye halindeki üç firmanın aile bireylerine ait şirketlere sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu belirlenmiştir. Para daha sonra aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edilmiş ve son aşamada Engin Polat'ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul adlı firmada gayrimenkul ve birçok araç alınmıştır. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu suçlamaları araştırmış ve operasyonları gerçekleştirmişlerdir.