2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı DYK e-Kılavuzu'na göre Destekleme ve Yetiştirme Kursları'nda müdür ve müdür yardımcıları artık görev alamayacak. 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı DYK e-Kılavuzu'nda, 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı DYK e-Kılavuzu'nda bulunan "6.3. İl/ilçe komisyonunda görevlendirilecek öğretmen bulunmaması durumunda kurs merkezi müdür ve müdür yardımcıları görevlendirilebilir." maddesi bulunmuyor. Bu duruma göre müdür ve müdür yardımcıları DYK açamayacak.

İşte 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı DYK e-Kılavuzu ile 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı DYK e-Kılavuzu arasındaki "6. KURSLARA ÖĞRETMEN GÖREVLENDİRMESİ" başlığındaki o farklılık:

Fitch Ratings, Türkiye'nin enflasyon rakamlarında ciddi düşüş bekliyor Fitch Ratings, Türkiye'nin enflasyon rakamlarında ciddi düşüş bekliyor

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı DYK e-Kılavuzu

6. KURSLARA ÖĞRETMEN GÖREVLENDİRMESİ
6.1. Kurslarda görev alacak öğretmenlerin belirlenmesi, e-Kurs Modülü üzerinden kurs merkezi müdürü tarafından öncelikle o kursa başvuru yapan kadrolu ya da sözleşmeli öğretmenler arasından öğrenci tercihleri ve ihtiyaçlar gözetilerek yapılır.
6.2. Bu öğretmenlerin ihtiyacı karşılamaması hâlinde il/ilçe komisyonuna başvuru yapan kadrolu, sözleşmeli ya da ücretli öğretmenler görevlendirilir.
6.3. İl/ilçe komisyonunda görevlendirilecek öğretmen bulunmaması durumunda kurs merkezi müdür ve müdür yardımcıları görevlendirilebilir.
6.4. Kurslarda görev almak isteyen ücretli öğretmenler gerekli belgeleri alınarak komisyonca değerlendirilir. Başvuru esnasında sisteme girdiği bilgileri belgelendiremeyen ücretli öğretmenlere görev verilmez.

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı DYK e-Kılavuzu

6. KURSLARA ÖĞRETMEN GÖREVLENDİRMESİ
6.1. Kurslarda görev alacak öğretmenler, kurs merkezi müdürlükleri tarafından belirlenen ihtiyaç doğrultusunda il/ilçe merkez komisyonlarınca başvuru yapan kadrolu ya da sözleşmeli öğretmenler arasından görevlendirilir.
6.2. Bu öğretmenlerin ihtiyacı karşılamaması hâlinde il/ilçe merkez komisyonuna başvuru yapan özel okullarda görev yapan öğretmenler kurum yönetiminin de izni alınarak görevlendirilir.
6.3. Kurslarda görev almak isteyen özel okullarda görev yapan öğretmenlerin gerekli belgeleri alınarak il/ilçe merkez komisyonunca değerlendirilir.