78 yaşındaki teknik direktör Mehmet Sakıp Özberk, Hatay Arsuz'daki bulunan yazlığında denize girmişti. Denize girdikten bir süre Mehmet Sakıp Özberk boğularak hayatını kaybetti.

TFF Mehmet Sakıp Özberk’in vefat etmesi ile ilgili bir taziye mesajı yayımladı:

İmamoğlu Edanur Gezer Hakkında Açıklama Yaptı: Siyasi Olaylara Alet Edilmesini Kınıyorum İmamoğlu Edanur Gezer Hakkında Açıklama Yaptı: Siyasi Olaylara Alet Edilmesini Kınıyorum

"Türk futbolunun değerli isimlerinden, eski futbolcu ve teknik direktör Mehmet Sakıp Özberk’in vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Futbolcu olarak Reyhanlıspor, Ankaragücü, Adana Demirspor ve Gaziantepspor takımlarında forma giyen Sakıp Özberk; teknik direktör olarak başta Gaziantepspor olmak üzere Adana Demirspor, Zeytinburnu, Altay, Bursaspor, Siirtspor, Denizlispor, Samsunspor, Diyarbakırspor, Konyaspor, MKE Ankaragücü ve Çaykur Rizespor kulüplerinde görev yapmıştı. Merhum Mehmet Sakıp Özberk’e Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve Türk futbol camiasına başsağlığı dileriz."

Sakıp Özberk Kimdir?

Türk futboluna teknik direktör olarak hizmet etmekte olan bir spor adamıdır. 1987-88 sezonunda Siirt Köy Hizmetleri Spor'da teknik direktör olarak görev aldı. Daha sonra 1989-90 sezonunda Petrol Ofisi'nde görev aldı.

1985 yılında TFF için Güneydoğu Anadolu Bölgesi Bölge antrenörü olarak görev aldı.

Son olarak 2009-10 1. Lig sezonunda geçici olarak Samsunspor'u çalıştırmıştır. En büyük basarısı 1999-2000 sezonunda Gaziantepspor'la elde ettigi lig üçüncülügüdür.