Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, FOX TV'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalar ve yeni dönem kabinesindeki isimlere yönelik değerlendirmelerde bulundu. Davutoğlu, Dışişleri Bakanı olarak görevlendirilen Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı olarak atanan Yaşar Güler'in atamalarını memnuniyetle karşıladığını belirtti. "Başbakan olsaydım ben de Hakan Fidan'ı da Yaşar Güler'i de bizzat bakan yapardım. Yaşar Güler Paşa'nın ve Hakan Fidan'ın bakan olmasını memnuniyetle karşıladım" dedi.

Görüşme Sonrası İlk Açıklama Geldi! "Müzakere ve Mücadeleyi Birlikte Yürüteceğiz" Görüşme Sonrası İlk Açıklama Geldi! "Müzakere ve Mücadeleyi Birlikte Yürüteceğiz"

Hazine ve Maliye Bakanlığına atanan Mehmet Şimşek hakkında da konuşan Davutoğlu, Şimşek'i son derece saygı duyduğunu ve kamu emanetini emanet bilen, yolsuzluğu olmayan bir geçmişe sahip olduğunu ifade etti.

Davutoğlu, "Sayın Mehmet Şimşek, Türkiye'de görev almadan önce biz konuşmuştuk. Başbakan yardımcımız, Maliye Bakanımızdı. Birlikte çalıştık. Recep Tayyip Erdoğan dolandırıcı olarak bizi işaret etti, Babacan'ı da içine koyarak. Zor bir süreç onları bekliyor. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bir kişinin isteğine bakar. Mehmet bey epey bir müzakere ortaya koydu. Şimdi göreceğiz bunlara uyulacak mı?" şeklinde konuştu.