Halkbank’tan ABD’deki ikinci davaya ilişkin açıklama Halkbank’tan ABD’deki ikinci davaya ilişkin açıklama

TÜVTÜRK istasyonları, binek ve ticari araç sahiplerinin zorunlu muayene işlemlerini yaptığı en önemli noktalardır. Fakat enflasyon oranlarıyla birlikte muayene maliyetleri de artış gösteriyor. Bu durum, araç sahiplerine ek bir ekonomik yük getiriyor. 2023 yılında Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) reyting oranı %122,9'dan %61,5'e düşürülmesine rağmen, muayene maliyetlerinde herhangi bir azalma söz konusu değil.

Ek Ücret İddiası: Kredi Kartıyla Araç Muayene Ödemeleri

Konuyla ilgili Twitter'da dikkat çeken bir paylaşımda bulunan Cahit Saraçoğlu, araç muayenelerinde kredi kartıyla ödeme yaparken uygulanan ek ücretin yasa dışı olduğunu belirtti. Saraçoğlu, "TÜVTÜRK'ün kredi kartı ödemesinde aldığı ilave ücret hukuksuz" ifadelerini kullandı.

2022 Ağustos ayında TÜVTÜRK üzerinden araç muayenesi yaptıran ve kredi kartıyla ödeme yaparken ekstra 12.41 lira ödeme yapmak durumunda kalan Saraçoğlu, bu durumu Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıdı. Tüketici Hakem Heyeti, bu durumu "ayıplı hizmet" olarak nitelendirdi.

Tüketici Hakem Heyeti'nden Sürücüler Lehine Karar

Saraçoğlu'nun dile getirdiği bu durum, milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiriyor. Sürücüler, ödeme yaparken karşılaştıkları ekstra ücretler konusunda mağduriyet yaşıyorlar. Ancak, Tüketici Hakem Heyeti'nin verdiği karar, bu durumun değişeceğine işaret ediyor.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi