Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, A Haber'de katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündemdeki konulardan biri olan doğal gaz fiyatlarıyla ilgili yapılan iddialara cevap veren Yılmaz, Türkiye'nin doğal gaz fiyatlaması konusunda en alt sıralarda olduğunu ve iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin Karadeniz'de yeni doğal gaz keşifleri yaptığını ve ülkede doğal gaz faturasını destekleyen önemli çalışmaların bulunduğunu vurguladı. Yılmaz, vatandaşların doğal gaz kullanımına sunulan desteklerden bahsetti ve konutlardan ücret alınmadan doğalgaz kullanımının sağlandığını ifade etti.

Milletvekili Meclis'te Arıcı Kıyafetiyle Önce Konuştu Sonra Duman Sıktı! İşte O Görüntüler Milletvekili Meclis'te Arıcı Kıyafetiyle Önce Konuştu Sonra Duman Sıktı! İşte O Görüntüler

Vergi konusunda da açıklamalarda bulunan Yılmaz, yeni bir vergi artışı beklenmediğini ve yapılan harcamaların kaynaklarının verimli bir şekilde kullanılması gerektiğini belirtti. Deprem sonrası yoksul hanelerin desteklenmesi ve kritik yatırımların gerçekleştirilmesi için çalıştıklarını ifade etti. Yılmaz, IMF ile ilişkilere de değindi ve Türkiye'nin kendi yolunu çizen bir ülke olduğunu ve IMF'siz bir Türkiye olduğunu vurguladı.

Para politikası konusunda da konuşan Yılmaz, Merkez Bankası ve Hazine Maliye Bakanının mesajlarının önemli olacağını ve sıkılaşma sürecinin kademeli olarak devam edeceğini belirtti. Merkez Bankası'nın görevini yerine getireceğini ve dengeyi koruyacağını ifade etti.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi