Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni sırasında üniversitelerin önemine vurgu yaparak geçmişte yaşanan olumsuz olaylara dikkat çekti.

Tiryakilerini üzecek haber! Bu sigaralar artık satılamayacak Tiryakilerini üzecek haber! Bu sigaralar artık satılamayacak

Erdoğan'ın konuşmasından önemli başlıklar şunlardır;

Üniversitelerin toplum için kilit bir rol oynadığını belirterek, üniversitelerin sadece bilim ve meslek öğrenme yerleri olmadığını, aynı zamanda kültür aktarımı ve gelişimine öncülük etme görevine sahip olduğunu ifade etti.

Tarihsel olarak ilmin merkezinin değiştiğine dikkat çekerek, ilim ve akademide geriye düşmenin toplumun diğer alanlarda da gerilemesine neden olduğunu belirtti.

Üniversitelerin özgürlüğün ve özgür düşüncenin simgesi olduğunu ancak geçmişte üniversitelerde başlatılan cadı avlarını ve 28 Şubat dönemini unutamayacaklarını dile getirdi.

Erdoğan, hükümetleri döneminde üniversitelerdeki bazı sorunları çözdüklerini ve reformlarla üniversitelerin daha özgür hale geldiğini vurguladı.

Üniversite sayısının artırılarak yüksek öğretime erişimin kolaylaştırıldığını ve bu çabaların millet tarafından takdirle karşılandığını söyledi.